Geneeskrachtige planten

Geneeskrachtige planten

Gezond worden door de natuur

Dr. Angela Fetzner

$4.95

  • Description
  • Author
  • Info
  • Reviews

Description

Kruidengeneeskunde - de oudste vorm van therapie in de wereld
Lange tijd waren natuurlijke middelen, met name geneeskrachtige planten, het enige reservoir van geneesmiddelen voor artsen en apothekers. Medicinale planten dienden ook als belangrijke grondstoffen voor de productie van geneesmiddelen.  
Identificeren, verzamelen en drogen van geneeskrachtige planten
Geneeskrachtige planten zijn bijna overal in de natuur te vinden - in weiden, in het bos, langs de kant van de weg. Hoe geneeskrachtige planten te verzamelen en te identificeren, welke delen van de plant - bloemen, bladeren, vruchten, wortels en schors - worden gebruikt, dit alles wordt in dit boek uitgelegd. (Het boek bevat kleurenfoto's van de geneeskrachtige planten).  
Kruidenpreparaten - geneeskrachtige planten kunnen op vele manieren worden gebruikt
De eenvoudigste vorm van toepassing van geneeskrachtige kruiden is thee. Er zijn echter veel meer manieren om geneeskrachtige planten te gebruiken - bekende preparaten van geneeskrachtige kruiden zijn onder meer tincturen, zalven, crèmes en baden. Het boek geeft een overzicht van de bereiding en toepassing van de afzonderlijke geneeskrachtige vormen.  
De werkingswijze en de toepassing van de belangrijkste geneeskrachtige planten worden in detail beschreven.
In deze gids worden de bekendste en belangrijkste geneeskrachtige planten gedetailleerd beschreven. Het geeft uitleg over de ziekten waarvoor de afzonderlijke planten werkzaam zijn, en biedt ook boeiende informatie over oude gebruiken, vergeten toepassingen en wetenschappelijke bevindingen.  
Recepten - zalven, baden, oliën, jam enz.
Talrijke recepten geven ideeën en suggesties voor het maken van zalven, baden, voor het koken en voor gezondheids- en schoonheidsverzorging.
Ik zou u willen uitnodigen om mij te vergezellen op een reis in de opwindende wereld van geneeskrachtige planten.


Author

Dr. Angela Fetzner:
dr. Angela Raab geboren Fetzner,
Werd geboren in Bad Kissingen, ze groeide daar ook op.
Ze studeerde farmacie in Würzburg, daarna behaalde ze de vergunning om farmacie te beoefenen.
Postdoctorale studie farmaciegeschiedenis te Marburg, diploma farmaceutisch historicus.
Daar ook gepromoveerd tot Dr. rer. nat.
Werk sinds 1996 in openbare apotheken en ziekenhuisapotheken in heel Duitsland en Zwitserland. Daarnaast geeft ze seminars in binnen- en buitenland.
Van 2012-2018 publiceerde ze meer dan 50 gidsen en gespecialiseerde boeken, voornamelijk over verschillende gezondheidsthema's, die honderdduizenden lezers in verrukking brengen.

Info

Reviews